Instructies
Algemene spelregels t.a.v bardienst
- Zorg dat je 10 minuten vóór aanvang van je dienst er bent, zodat je met je voorganger nog even de stand van zaken kunt doornemen of om zelf op te starten.
- Je mag tijdens het vervullen van een 4 uurs bardienst 2 drankconsumpties van de club nuttigen (geen alcoholische dranken en dus geen etenswaren). Sla deze drankjes aan op de kassa onder “eigen gebruik”.
- Kinderen onder de 16 jaar zijn niet toegestaan achter de bar of in de keuken.
- Kinderen vanaf 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassenen en alleen als zij in het bezit zijn van het IVA certificaat en geïnstrueerd zijn voor bardiensten achter de bar staan.
- Het is dus niet de bedoeling dat als je zelf niet kunt om je kind de bardienst voor je te laten vervullen.
Uitstraling / gezelligheid
- Zorg dat het clubhuis verlicht is. Niet alleen bij de bar, maar ook in de zithoek en bij de toegangsdeuren.
- Zorg voor een aangename temperatuur.
- Zet gezellig een muziekje op. Ook de televisie mag aan op een sportwedstrijd.
- Uiteraard mag de haard aangestoken worden en kunnen er kaarsen op de tafels staan, maar houd ten alle tijden de veiligheid in het oog.
- Er mag binnen en op het terras niet gerookt worden.
Verkoop van consumpties
- Alle verkochte consumpties moeten op de kassa worden aangeslagen en direct betaaldA.
- Verkoop niets zonder dat er afgerekend wordt.
- Geef geen consumpties weg.
Schoon clubhuis en sociale hygiëne
- Ruim regelmatig glazen en borden af, zowel binnen als buiten. Het staat gezelliger als het een beetje opgeruimd is.
- Gebruik de vaatwasser! Zet gebruikt serviesgoed er direct in (m.u.v. wijn- en bierglazen) en bij vol aanzetten en daarna ook weer uitruimen. Dit voorkomt dat je op drukke dagen naast schone bekers en glazen grijpt. Bovendien geeft het een schonere en opgeruimde aanblik.
- Zorg dat de bar en de tafels ook regelmatig afgenomen worden.
- Neem algemene hygiëne maatregelen in acht: Schone handen (iedere keer handen wassen voordat je met eten in aanraking komt).
Afsluiten van het clubhuis
- Er kan niet worden afgeweken van de sluitingstijden: uiterlijk 23:30 uur laatste ronde, 24:00 uur sluiten van de bar en alles netjes opruimen, verlichting uit en ramen en deuren sluiten. Zorg dat de het water uit de vaatwasser is en uit is. Controleer of de frituur, de afzuigkap en tosti ijzer uit zijn. Maak het koffiezetapparaat schoon en de lekbak van de lattiz leeg.
- ALTA heeft geen vergunning voor opening van het clubhuis buiten deze tijden.
- In het kader van de veiligheid, sluit het clubhuis en verlaat gezamenlijk met de laatste gasten het terrein van ALTA.
Zelf meegebrachte etenswaren
- Het is, op last van de voedselwaren autoriteit ten strengste verboden om zelf meegebrachte etenswaren (taarten, worsten, kaasjes etc.) in de koelkasten in het keukengedeelte te bewaren.
- Om, vooral gedurende de competitieweken, de leden toch de kans te geven om hun gast teams “te verwennen” zal er een extra koelkast beschikbaar zijn.
- Producten die aan het einde van de dag niet uit de koelkast verwijderd zijn dienen te worden weggegooid door de laatste bardienst van de dag.
Verantwoord alcoholgebruik
- De regels met betrekking tot het verantwoord schenken van alcohol zijn de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Ook onze vereniging is geconfronteerd met een nieuwe Drank en Horeca wet. Die bepaalt dat ook verenigingen die een bar in eigen beheer voeren moeten beschikken over gekwalificeerd barpersoneel.
- Dat betekent dat ieder ALTA lid dat achter de bar staat de IVA diploma moet behalen. Zie tabje IVA op de ALTA site.
- Er zijn binnen de club diverse leden die een “verklaring Sociale Hygiëne” hebben en hiermee voldoen we als ALTA aan de nieuwe eisen van de Drank en Horecawet.
Keukenwerkzaamheden
- Inventariseer bij start van je dienst wat er aan eten in voorraad is. En bedenk aan de hand van de inhoud van de koelkast en de voorraadkast of je dingen uit de vriezer moet halen, en of je iets kunt voorbereiden voor een druk moment later in je dienst. Kortom, regel en anticipeer net als thuis. Zorg dat er genoeg is, maar probeer te voorkomen dat er veel overblijft. Weggooien is zonde!
- Probeer te voorkomen dat er veel overblijft. Weggooien is zonde!
- Zet tijdens toernooien en competitiedagen tijdig het frituur aan en haal voldoende broodjes uit de vriezer, zodat spelers tussen de wedstrijden voldoende mogelijkheid hebben om iets te eten.
Instructies
- Instructies voor de diverse apparaten vind je in de map die op de plank staat.
- Bij het koffiezetapparaat staat boven op de muur het stappenplan.
- Bij de lattiz zit onder de klep de instructie.
- Voor verwisselen biervat zit een Qr code op de koeling.
- Bij de vaatwasser hangt de instructie op de uur.
- Op het bord staat het mobiele nummer van het weekhoofd mocht je er niet uitkomen.
Vragen/aan- of opmerkingen of ideeën
Heeft u vragen, aan- of opmerkingen of ideeën, geef dat door aan de barcommissie (bar@altatennis.nl). We staan altijd open voor suggesties!
Barcommissieleden
- Anouk Saraber (planning/bardiensten)
- Willemijn van Buiten (aanspreekpunt voor andere commissies)
- Yolande van Lochem (planning/bardiensten)
- Eijte Foekens (planning/kassa/teampassen)
- Rolf Coenen (inkoop/onderhoud apparaten)
- Sander van Buiten (inkoop/onderhoud apparaten)
- Tomas Klima (inkoop)
Klik door om je IVA certificaat te halen