U bent hier: Home › Damespagina

Damespagina


 

Lente/warming-up tennis 2017/span>

Goede Vrijdag 14 april was het zo ver, we mochten de gravelwei weer in. De rackets waren uit het stof gehaald en de winterslaap achter ons gelaten. De Alta dames hadden zich weer in grote getale opgegeven voor het inmiddels traditionele Lente Toernooi.

Atie en Brigit hadden het clubhuis in een gezellige lentesfeer gebracht en op de tafels stonden schalen met heerlijke paaskoeken en uiteraard ontbraken de chocolade eitjes niet.

Van te voren had iedereen per mail al keurig het schema ontvangen. In een wat waterig lentezonnetje konden om 9 uur de wedstrijden beginnen. Iedere dame was verzekerd van drie partijen, elke keer met een andere medespeler en tegen andere tegenstanders. Een superleuke manier om steeds meer dames in verschillende leeftijden op Alta te leren kennen.

Mijn drie partijen waren erg leuk en gezellig, met mooie rally’s, spannende games, prachtige passeerslagen en hilarische situaties. Kortom een zeer geslaagd toernooi.

Maar er volgde nog een verrassing want wat bleek Cityspa had 2 hele mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de 2 dames die de meeste games behaald hadden. Iris Popta en ik laten ons binnenkort heerlijk verwennen bij City Spa met dank aan de Damescommissie van Alta.

Brigit Collignon en Atie van Stijn namens alle dames hartelijk dank voor het organiseren van dit leuke toernooi en ik zou zeggen; “dames zorg dat je volgend jaar ook van de partij bent”.

Yolande van Lochem


 

De toss is weer begonnen!

Na afloop van de voorjaarscompetitie begin juni wordt iedere woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur getost. Het gaat door tot het einde van het tennisseizoen. Iedereen kan er vrijblijvend aan meedoen en je kan starten en stoppen wanneer je wilt, want elk half uur wordt er opnieuw getost. Het is leuk om ook eens met anderen te spelen en nieuwe leden te leren kennen. Na afloop is het altijd gezellig napraten op het terras.


 

Damesinvitatietoernooi 2 juni 2016

Op donderdagavond 2 juni vond het damesinvitatietoernooi plaats. 16 ALTA-dames hadden 16 andere dames (soms van ALTA, soms van een andere club, maar zeker ook tennisbeginnelingen) geïnviteerd om 3 dubbels te komen spelen bij ALTA.

Het weer was goed, op een miezerdruppel na. Maar, belangrijker nog, de sfeer was top! Na afloop van de wedstrijden werd er nog lang nagepraat onder het genot van een aangekleed glas prosecco en lekkere ‘gezonde’ borrelhapjes, verzorgd door de damescommissie.

De prijs ging naar Lucienne Buiskool en Moniek Rijper. Zij ontvingen een gratis entree voor Omega Spa en Wellness (voorheen Sauna Soesterberg). Alle andere deelnemers  gingen naar huis met een kortingsvoucher voor Omega Spa en Wellness. Voor degenen die te laat waren met de inschrijving, volgend jaar volgt een nieuwe ronde met nieuwe kansen!

Een van de winnaars heeft een verslag geschreven over het toernooi:

’Herintreden?

 Whatsappje van Lucienne: “Heb je zin om a.s. donderdag als invite met mij te tennissen?”. In mijn naïviteit dacht ik dat ze mij opnieuw kennis wilde laten maken met het spelletje. Dus ik zei volmondig ja. Maar ZIJ wist niet dat ik al in geen 20 jaar meer op de tennisbaan had gestaan en IK wist niet dat het meteen om drie (!) wedstrijdjes ging. 

Het werd een dolle boel met geleende schoenen en later ook een geleend racket. De grip van het door mij meegenomen racket begon namelijk onder mijn handen van pure ellende te verkruimelen. En mijn golfrokje was ook niet zo handig: tikkie te lang en de ballen pasten er niet lekker in.

De drie wedstrijden hebben we glorieus verloren en wel zo dat we de prijs wonnen van het duo met de meeste tegenpunten. Die saunabon gaan we verzilveren hoor!

Dank aan de damescommissie voor de mooie organisatie, ik heroverweeg om als herintreedster te starten volgend seizoen! Ook dank aan Luus voor de uitnodiging.
Hoop dat je er niet al te veel spijt van hebt ;-)

Tot op de baan (of niet),

Moniek Rijper’’


 

Whatsappgroep Dames

Soms heb je ineens zin en tijd om te tennissen, maar weet je niet wie je zo snel kunt vragen om mee te spelen. Om dit soort spontane acties een handje te helpen, is de damescommissie dit voorjaar met een app-groep gestart en met succes!

Als lid van deze groep kan je een oproep plaatsen waarop andere dames kunnen reageren als zij willen spelen. De groep heeft maximaal 35 deelnemers. Als de groep groter wordt dan splitsen we de groep door dames in te delen op speelsterkte.

Spelregels:

  1. Neem je het initiatief voor een tennisoproep, stel dan een concrete datum en tijd voor en zet je naam erbij.
  2.  Reageer alleen als je meedoet.
  3.  Wie het eerste reageert, doet mee.
  4. Mocht je nadere afspraken moeten maken met elkaar, doe dat dan in een aparte app en niet in de groep.

Je kunt je opgeven voor de groepsapp met je 06-nummer en speelsterkte via het volgende mailadres: .


 

Lente/warming-up tennis 2016

Verslag van Annemieke Jutte, winnares Lentetoernooi 8 april jl.:

“Voor het eerst van mijn leven een toernooi gewonnen, en dan nog wel het lentetoernooi van Alta. Helemaal trots natuurlijk. En als klap op de vuurpijl mag ik ook nog een verslagje schrijven. Hoe doen ze dat bij Wimbledon ook alweer? Als ze daar staan daar met die mooie schaal in hun hand? Nog napuffend van de slopende wedstrijd? Okay, komt-ie dames……

Allereerst bedank ik de damescommissie voor organiseren van dit leuke en ongedwongen toernooi. Beter kan een seizoen niet starten. En soepeler kan een toernooi niet verlopen. Vooral de hele kleine briefjes waren geweldig. Bedankt natuurlijk mijn maatjes, Ireen, Welmoed en Sharon. Wat waren we goed als duo’s! Zonder jullie had ik deze winst niet kunnen behalen. Grote dank ook naar onze tegenstanders, voor de leuke wedstrijden en mooie rally’s .

Dank naar de baancommissie, wat liggen de banen er prachtig en strak bij. Ik speelde laatst op een andere club en daar waren de lijnen bedekt met dikke lagen gravel. Dank ook aan mijn buuf voor de lekkere kopjes koffie. Het zonnetje, heeft ook heel erg zijn best gedaan. En niet te vergeten Yolande die mij heeft overgehaald om mee te doen. En alle anderen voor de gezelligheid en de vrouwengilletjes op de baan. Kortom, een superochtend.

En dan ook nog winnen, wat wil je nog meer? Dank voor de mooie cadeaubon van het Lokaal uit Amersfoort. Volgend jaar weer!”


 

Woensdagochtendtoss

Na afloop van de voorjaarscompetitie begin juni wordt iedere woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur getost. Het gaat door tot het einde van het tennisseizoen. Iedereen kan er vrijblijvend aan meedoen en je kan starten en stoppen wanneer je wilt, want elk half uur wordt er opnieuw getost. Het is leuk om ook eens met anderen te spelen en nieuwe leden te leren kennen. Na afloop is het altijd gezellig napraten op het terras.


 

Tosstoernooi en Wellness toernooi

Pompoensoep & wellness in de zon

Na een verregende dinsdagavond was het even spannend of woensdagochtend 23 september jl. het gecombineerde toss- wellness (dames- natuurlijk) toernooi gespeeld zou kunnen worden. Gelukkig bleken alle plassen opgedroogd en liet de zon zich ’s ochtends al voorzichtig zien. Na een hartelijke ontvangst door de dames van de damescommissie, die voor de gelegenheid hun ochtendjas (sommigen zelfs hun douchemuts) hadden aangehouden, gingen de eerste partijtjes van start. Er werd gedreven in zeer afwisselende potjes - deels in ochtendjas - gespeeld. De planning kon niet beter, het werd een zonnige en gezellige tennisochtend, afgesloten met een uitgebreide lunch (speciale vermelding verdient de pompoensoep van Mariëtte Berghuis).

Hoewel mijn welzijn in de loop van de ochtend al naar grote hoogte was gestegen, deed de prijsuitreiking daar nog een schepje bovenop: als één van de gelukkige winnaars mag ik me met een luxe treatment laten pamperen bij City Spa. Daar ga ik dankbaar gebruik van maken!

Saskia Pompe


 

Dames invitatietoernooi 2015

Ik wist van ALTA dat het een gezellige club is met een mooi clubhuis in een lommerrijke buurt op de berg van Amersfoort. Het clubhuis ligt tussen de banen en ik wist dat jullie op gravel spelen. Inmiddels weet ik dat ALTA dit jaar haar lustrum viert, waarmee van harte gefeliciteerd en dat het heerlijk spelen is bij jullie. Yolande heel erg bedankt voor de uitnodiging. We hebben hele leuke potten gespeeld en... ook allemaal gewonnen. Helaas is de eerste prijs net aan onze neus voorbijgegaan.
Tot ziens en wie weet de volgende keer bij ons op het Kattelaantje.

Groetjes Marieke (geïnviteerd door Yolande Sanders)


 

Lentetoernooi 2015

Wat had de damescommissie dat toch weer geweldig gepland! Een lentetoernooi op een echte stralende lentedag. De dag erna was het alweer herfst en kwam de regen met bakken uit de hemel. Daar hadden wij op die dag gelukkig nog helemaal geen last van, en dus genoten we ten volle van de zon.
De outfits van de 18 dames die meededen varieerden van korte rokjes en mouwloze hemdjes, tot gewatteerde trainingsbroeken met driedubbel thermo-ondergoed. Ook ik had mij gehuld in zware winterkleding, want ik wilde toch vooral voorkomen dat ik meteen bij het allereerste evenement van het tennisseizoen een blessure zou oplopen. Na twee jaar kwakkelen met allerlei kuit- en achillespeesblessures en toekijken langs de zijlijn hoop ik toch weer eens een seizoen te kunnen voltooien.
In de pauze van het toernooi serveerde damescommissielid en barvrouw-van-de ochtend Anet Waalkens overheerlijke cappuccino en bijpassende ALTA 95-jaar taart. De kunst van het koffie/cappuccino zetten werd ditmaal extra goed bestudeerd omdat veel van de dames nog aan de beurt komen met een bardienst. Enig vooronderzoek was dus best nuttig. Het toepassen van de kennis uit het Verantwoord-Alcohol-Schenken-certificaat was gelukkig (nog) niet nodig.
Er werd fel gestreden om de lentetoernooi bokaal en dat leverde interessante partijen op. De tweede prijs (heerlijk pakket met thee en tuinversiering )ging naar Welmoed Loots. Tot mijn verrassing kon ik aan het einde van de ochtend naar huis met de eerste prijs (heerlijk pakket met thee en kerstomaatplantpakket). Het voelde als een welkome aanmoediging om weer eens optimaal te gaan genieten van tennissen.

Lilian Vermeer


 

Jurkjestoernooi 2014

Jurkjestoernooi, als afsluiting van het zomerseizoen. Klonk leuk, maar wat moest ik mij daar nou bij voorstellen? Tennissen in een jurkje, was dat een grapje of serieus?

Jurkjestoernooi is een dubbeltoernooi, waarvoor je je met z’n tweeën kunt inschrijven of alleen. In het laatste geval krijg je een tennismaatje van de damescommissie.

Op 26 september was ik om 9.00 uur bij Alta. Gehuld in sportshirt, trainingsjack, hardloopbroek, tennisschoenen en … rokje. De weergoden hadden geen geweldig humeur. Wolken en motregen. De vrolijke rokjes en jurkjes van de dames compenseerden gelukkig het grijze weer.

We hebben allemaal lekker gespeeld. Drie partijen die verdeeld waren over vier speelmomenten , zodat iedereen ook tijd had voor koffie.

Rond half twaalf stopten we en stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. We kletsten nog ruim een uur over van alles. Vakantie, werk, kinderen, onze roots. Ik bleek zelfs verre familie te hebben onder de dames.

Het was een hele leuke ochtend, super georganiseerd door de damescommissie. Wat doen die dames toch veel voor ons! En het jurkjestoernooi? Een aanrader voor volgend seizoen.

Antoinet Wortelboer


 

Najaarstoernooi 24 september 2014

Op de enige dag in de week waarvoor de weersvoorspellingen enigszins tegenvielen werd het najaarstoernooi gehouden. De opkomst was naar volle tevredenheid. Met de voorspellingen in het achterhoofd startte de eerste ronde waarin alle deelneemsters via rackets aan en tegen elkaar werden gekoppeld iets eerder dan gepland. Zo kon iedereen voordat de eerste bui viel nog mooi drie droge (los van het inspanningszweet) wedstrijden spelen. Tijdens de eerste regenbui, die uiteindelijk heel erg meeviel, genoten alle dames gezellig aan een lange tafel van een welverdiende en door Sonja goed verzorgde lunch. De eerste prijs, een geurkaarsenset, ging naar Welmoed Loots. Patricia Lichtenvoort Cats sleepte de tweede prijs in de wacht. Rond 12.30 uur toog iedereen voldaan huiswaarts. Wat de damescommissie betreft, een geslaagd evenement en voor herhaling vatbaar.

De damescommissie


 

Damesinvitatietoernooi 2014

Het was weer super gezellig. De voorzitter kwam om een paar minuten over acht laag binnen vliegen. Binnen no time wist zij zich te verkleden,  waarna zij  tezamen met haar  tennispartner de strijd aanbond met de tegenstander. Chapeau voor deze hazewind!

In het begin van de avond moesten sommigen nog wat ballen her en der uit het struikgewas plukken. Naarmate de avond vorderde wisten de deelnemers steeds meer de ballen binnen de daarvoor bestemde banen te houden.

Wij konden met zijn allen genieten van leuke en spannende partijen. Aan het einde van de avond hield Judith nog een heldere toespraak en reikte de 1e, 2e en  troostprijs uit. Het gebruikelijke hapje en drankje werden opgediend. Waarna ieder zijns weegs ging.

Namens de Damescommissie,

Caroline Panhuyzen


 

Verslag van Lentetoernooi gehouden op vrijdagochtend 11 april 2014.

Ook dit jaar heeft de damescommissie een lentetoernooi georganiseerd, waarop 24 (ook nieuwe) leden hebben ingetekend. Het was prachtig weer en op vier banen was schematisch gezien een droomverdeling mogelijk.

Het prettige was dat het speelschema al per mail was opgestuurd, zodat deelneemsters in staat werden gesteld goed uit te slapen, als ze pas om half 10 hoefden te beginnen.

Iedereen speelde 4 wedstrijden en tussendoor was er koffie met een gevuld chocolade ei.

Uiteindelijk waren er maar liefst vier winnaars met ieder 17 gewonnen games: Ela van Hoogstraten, Liesbeth van der Jagt, Lisette Langevoort en Margot Visser.

Na afloop kreeg iedereen een mandje met een bloembollenpakket, maar bovendien was er ook voor alle speelsters een waardebon van sportzaak van Dam t.w.v. € 7,50.

Wij hopen dat iedereen gebruik maakt van de emailadressen van de deelneemsters, zodat het spelplezier dit seizoen opnieuw tot bloei komt.

Bedankt voor jullie komst en tot volgend jaar.

Damescommissie


 

De damescommissie bestaat uit:
  • Atie van Stijn, tel: 033-4659532, mob: 06-19879466
  • Brigit Collignon, tel: 06-28635409
  • Peet Hellebrekers, tel: 06-14723076
  • Charlotte van Krevel en
  • Jolan de Bie

De damescommissie is ook bereikbaar via e-mail:

Postadres:
Willem de Zwijgerlaan 17,
3818 GL Amersfoort


Veel tennisplezier!
ook namens...Nieuws
ALTA Services
ALTA in de Pers
Nieuwsarchief
Over ALTA
Openingstijden
Bestuursmededelingen
Bestuur
Commissies »
Ereleden en leden van verdienste
AllStarClassic-commissie
ALTA Open
ALTA Plus
Barcommissie
Bridgecommissie
Clubkamp. Junioren
Clubkamp. Senioren
Damescommissie
Eredivisiecommissie
Familietoernooicommissie
Halcommissie
Jeugdcommissie
Jeugd technische commissie
JRT***-commissie
JRT*-commissie
Kascommissie
Onderhoudscommissie
Redactie ALTA Service
Sponsor commissie
Technische commissie
Tosscommissie
VCL
World Tour
Aanmeldingsformulier
Informatie
Reglement
Instructies
Dienst inplannen
IVA
Invallerslijst
Kassasysteem
Betalen en opwaarderen KNLTB pas
Weekhoofden
Sponsoring
Businessclub
Overzicht sponsors
Sponsoractie
Vrienden van ALTA
STA
Landelijk competitie
Districtscompetitie
Najaarscompetitie
ITA-Competitie
Externe Toernooien »
Interne Toernooien »
ALTA Open
ALTA Plus
JRT ***
JRT* / Open Jeugdtoernooi
AllStarClassic toernooi
Bedrijventoernooi
Clubkampioenschappen Junioren
Clubkampioenschappen Senioren
Familietoernooi
Indeling competitie training
Indeling training junioren
Trainers RTT
Fotoalbums
Video's »
ALTA »
FEDERER
NADAL
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...