U bent hier: Home › Vereniging › Over ALTA

Over ALTA

ALTA

ALTA is opgericht in 1920 en heeft zo'n 750 leden, waarvan 300 jeugdleden. Het is een vereniging voor zowel recreanten als toptennissers, op elk niveau en voor alle leeftijden. Het beleid van ALTA is zowel gericht op plezier in recreatief tennis als op het meespelen in de top van de landelijke competitie.

Het tennispark ligt in het bosrijke Bergkwartier van Amersfoort-Zuid aan de mr. Th. Heemskerklaan 32 en het beschikt over 8 verlichte gravelbanen, een minibaan en een gezellig en modern clubhuis.

Geschiedenis

ALTA is opgericht op 18 februari 1920.

De vereniging ontstond uit een fusie tussen GAMES (Gezellig Aangenaam Met Elkaar Spelen) en de officiers tennisclub ALTA. Amersfoort was in het eerste deel van de vorige eeuw nog een belangrijke garnizoensstad! Het ALTA van 1920 was een chique vereniging. Competitiegasten werden met een brikje opgehaald van het station. Elke speler betaalde per speeldag 5 cent, waarmee de ballenoprapers werden betaald. Wie de jaarvergadering niet bijwoonde, moest één gulden boete betalen, wat anno 1920 een groot bedrag was. De contributie bedroeg tien gulden per jaar, het entreegeld vijf gulden. Veel voor die tijd, maar tennissen was toen ook een meer dan elitaire sport! 

KNLTB

ALTA is aangesloten bij de KNLTB, de overkoepelende tennisbond van Nederland. De afkorting staat voor Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. Het hoofdkantoor van de bond is gevestigd in Amersfoort.

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond is op 5 juni 1899 in het Poolsch Koffiehuis te Amsterdam opgericht. De reden om de bond op te richten was de gezamenlijke coördinatie van (internationale) toernooien en competities. Toen de bond 40 jaar bestond kreeg hij het predicaat Koninklijk. Prins Bernhard nam het beschermheerschap op zich.

De KNLTB heeft bijna 700.000 leden en vormt daarmee na de KNVB in grootte de tweede sportbond in Nederland.

ITA

De ITA (Interclub Tennis regio Amersfoort) is opgericht op 5 februari 1973 en ontstond uit een gezamenlijk initiatief van de regionale verenigingen om voor geslecteerde jeugdleden uit de diverse verenigingen een extra ITA-training te verzorgen. Na een aantal jaren is deze training komen te vervallen en werden er andere activiteiten ontwikkeld waaronder: organisatie van competities, de veteranenkampioenschappen, de seniorenkampioenschappen, de jeugdkampioenschappen en wordt in het najaar de toenooiagenda in onderling overleg vastgesteld om zoveel mogelijk doublures te voorkomen.

Veel tennisplezier!
ook namens...Nieuws
ALTA Services
ALTA in de Pers
Nieuwsarchief
Over ALTA
Openingstijden
Bestuursmededelingen
Bestuur
Commissies »
Ereleden en leden van verdienste
AllStarClassic-commissie
ALTA Open
ALTA Plus
Barcommissie
Bridgecommissie
Clubkamp. Junioren
Clubkamp. Senioren
Damescommissie
Eredivisiecommissie
Familietoernooicommissie
Halcommissie
Jeugdcommissie
Jeugd technische commissie
JRT***-commissie
JRT*-commissie
Kascommissie
Onderhoudscommissie
Redactie ALTA Service
Sponsor commissie
Technische commissie
Tosscommissie
VCL
World Tour
Aanmeldingsformulier
Informatie
Reglement
Instructies
Dienst inplannen
IVA
Invallerslijst
Kassasysteem
Betalen en opwaarderen KNLTB pas
Weekhoofden
Sponsoring
Businessclub
Overzicht sponsors
Sponsoractie
Vrienden van ALTA
STA
Landelijk competitie
Districtscompetitie
Najaarscompetitie
ITA-Competitie
Externe Toernooien »
Interne Toernooien »
ALTA Open
ALTA Plus
JRT ***
JRT* / Open Jeugdtoernooi
AllStarClassic toernooi
Bedrijventoernooi
Clubkampioenschappen Junioren
Clubkampioenschappen Senioren
Familietoernooi
Indeling competitie training
Indeling training junioren
Trainers RTT
Fotoalbums
Video's »
ALTA »
FEDERER
NADAL
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...