U bent hier: Home › Bardienst › Instructies

Instructies

 

Algemene spelregels t.a.v bardienst

  1. Probeer 10 minuten vóór aanvang van je dienst er te zijn, zodat je met je voorganger nog even de stand van zaken kunt doornemen of om zelf op te starten.

  2. Je mag tijdens het vervullen van de bardienst twee drankconsumpties van de club nuttigen, echter geen alcoholische drank.

  3. Kinderen zijn niet toegestaan achter de bar of in de keuken.

  4. Heeft u aanmerkingen en/of ideeën, geef dat door aan de barcommissie (). We staan open voor suggesties!

     

    Uitstraling/ gezelligheid

  1. Zorg dat er, indien nodig, het clubhuis verlicht is. Niet alleen bij de bar, maar ook in de zithoek en bij de toegangsdeuren.

  2. Zorg voor een aangename temperatuur.

  3. Muziek en/of televisie mag aan.

  4. Uiteraard mag de haard aangestoken worden en kunnen er kaarsen op de tafels staan, maar houdt ten alle tijden de veiligheid in het oog.

  5. Er mag binnen niet gerookt worden.

     

    Verkoop van consumpties

  1. Alle verkochte consumpties moeten op de kassa worden aangeslagen. Een uitgebreide instructie voor het gebruik van de kassa ligt in het clubhuis en staat op de website van ALTA.

  2. Verkoop niets zonder dat er afgerekend wordt. Er wordt niet op de pof verkocht.

  3. Geef geen consumpties weg.

     

    Schoon clubhuis en sociale hygiëne

  1. Ruim regelmatig glazen en borden af, zowel binnen als buiten. Het staat gezelliger als het een beetje opgeruimd is.

  2. Gebruik de vaatwasser! Zet gebruikt serviesgoed er direct in (m.u.v.de bierglazen) en bij vol aanzetten en daarna ook weer uitpakken. Dit voorkomt dat je op drukke dagen naast schone bekers en glazen grijpt. Bovendien geeft het een schonere en opgeruimde aanblik. Een instructie voor het gebruik van de vaatwasser hangt op de vaatwasser.

  3. Zorg dat de bar en de tafels ook afgenomen worden. Dan ziet het er veel frisser uit.

  4. Neem algemene hygiëne maatregelen in acht:

    • Schone handen (iedere keer handen wassen voordat u met eten in aanraking komt)

    • Voorkom besmetting door sieraden bij het bereiden van eten.

    • Lang haar graag in vlecht of staart.

    • Dek wondjes af met waterafstotende pleisters of verband.

       

    Afsluiten van het clubhuis

  1. Er wordt niet afgeweken van de sluitingstijden: uiterlijk 23:30 uur laatste ronde, 24:00 uur sluiten van de bar en alles netjes opruimen, ramen en deuren sluiten. ALTA heeft geen vergunning voor opening van het clubhuis buiten deze tijden.

  2. In het kader van de veiligheid, sluit u het clubhuis en verlaat u gezamenlijk met de laatste gasten het terrein van ALTA.

     

    Zelf meegebrachte etenswaren

  1. Het is, op last van de voedselwaren autoriteit ten strengste verboden om zelf meegebrachte etenswaren (taarten, worsten, kaasjes etc.) in de koelkasten in het keukengedeelte te bewaren.

  2. Om, vooral gedurende de competitieweken, de leden toch de kans te geven om hun gast teams “te verwennen” zal er een extra koelkast beschikbaar zijn. Producten die aan het einde van de dag niet uit de koelkast verwijderd zijn dienen te worden weggegooid door de laatste bardienst van de dag.

     

    Verantwoord alcoholgebruik

  1. De regels met betrekking tot het verantwoord schenken van alcohol zijn de laatste jaren steeds verder aangescherpt. Ook onze vereniging is geconfronteerd met een nieuwe Drank en Horeca wet. Die bepaalt dat ook verenigingen die een bar in eigen beheer voeren moeten beschikken over gekwalificeerd barpersoneel. Dat betekent dat ieder ALTA lid dat achter de bar staat de IVA diploma moet behalen. Zie tabje IVA op de ALTA site.

  2. Er zijn binnen de club diverse leden die een “verklaring Sociale Hygiëne” hebben en hiermee voldoen we als ALTA aan de nieuwe eisen van de Drank en Horecawet.

  3. Bij vragen: stuur een email naar onder vermelding van uw naam.

     

    Keukenwerkzaamheden

    Inventariseer bij start van je dienst wat er aan eten in voorraad is. En bedenk aan de hand van de inhoud van de koelkast en de voorraadkast of je dingen uit de vriezer moet halen, en of je iets kunt voorbereiden voor een druk moment later in je dienst. Kortom, regel en anticipeer net als thuis. Zorg dat er genoeg is, maar probeer te voorkomen dat er veel overblijft. Weggooien is zonde!

    Zet tijdens toernooien en competitiedagen tijdig het frituur aan en haal voldoende broodjes uit de vriezer, zodat spelers tussen de wedstrijden in voldoende mogelijkheid hebben om iets te eten. Tijdens competitiedagen is de bar/keukendienst hiervoor verantwoordelijk.

     

Bij vragen: stuur een email naar onder vermelding van uw naam.



Veel tennisplezier!
ook namens...



Nieuws
ALTA Services
ALTA in de Pers
Nieuwsarchief
Over ALTA
Openingstijden
Bestuursmededelingen
Bestuur
Commissies »
Ereleden en leden van verdienste
AllStarClassic-commissie
ALTA Open
ALTA Plus
Barcommissie
Bridgecommissie
Clubkamp. Junioren
Clubkamp. Senioren
Damescommissie
Eredivisiecommissie
Familietoernooicommissie
Halcommissie
Jeugdcommissie
Jeugd technische commissie
JRT***-commissie
JRT*-commissie
Kascommissie
Onderhoudscommissie
Redactie ALTA Service
Sponsor commissie
Technische commissie
Tosscommissie
VCL
World Tour
Aanmeldingsformulier
Informatie
Reglement
Instructies
Dienst inplannen
IVA
Invallerslijst
Kassasysteem
Betalen en opwaarderen KNLTB pas
Weekhoofden
Sponsoring
Businessclub
Overzicht sponsors
Sponsoractie
Vrienden van ALTA
STA
Landelijk competitie
Districtscompetitie
Najaarscompetitie
ITA-Competitie
Externe Toernooien »
Interne Toernooien »
ALTA Open
ALTA Plus
JRT ***
JRT* / Open Jeugdtoernooi
AllStarClassic toernooi
Bedrijventoernooi
Clubkampioenschappen Junioren
Clubkampioenschappen Senioren
Familietoernooi
Indeling competitie training
Indeling training junioren
Trainers RTT
Fotoalbums
Video's »
ALTA »
FEDERER
NADAL
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...